Ana Sayfa
Duyurular
13. Bazaart Projesi'nde Lisans Öğrencimiz Kader Demir Yapmış Olduğu "kum Saati" Adlı Eseri İle Galeri Deniz'de Sergilenmeye Hak Kazanmıştır.
13. BAZAART PROJESİ'NDE LİSANS ÖĞRENCİMİZ KADER DEMİR YAPMIŞ OLDUĞU

13. BAZAART PROJESİ'NDE LİSANS ÖĞRENCİMİZ KADER DEMİR YAPMIŞ OLDUĞU "KUM SAATİ" ADLI ESERİ İLE GALERİ DENİZ'DE SERGİLENMEYE HAK KAZANMIŞTIR.

13. BAZAART PROJESİ; Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi tarafından düzenlenen Bazaart Projesi, 21 Mart - 29 Mart 2024 tarihleri arasında finalistler arasında bulunan Lisans öğrencimiz Kader DEMİR’in yapmış olduğu ‘Kum Saati’ adlı eser Galeri Deniz’de sergilenmeye hak kazanmıştır. Kolon formunda olan kum saati belirli bir sürenin başlangıcının ve bitişini gösteren zamanı belirtmediği için geçmiş veya geleceği gösterebilir. Bu kolon bilindik kum saatinin aksine ‘İç Çürümüşlüğü’ temsil eden bir alegori. Zamanla dayanıksızlaşıp, dıştan kısmen zarar görüp içten dökülüp parçalanması... Üzerinde ve yanlarında bulunan deniz kabukları ise inşaat sırasında beton içine karıştırılan, elenmeden kullanılan deniz kumu vurgulanmak istenmiştir. İçi boş deniz kabukları yüzeysel olarak yaşanan hayatın boşluğunu simgeliyormuşçasına insan varoşluğunun güvencesizliğine gönderme yapan uyarı nesnedir. Aynı zamanda deniz kabukları yeni yaşantıyı, doğurganlık gibi konuları da referans alır. Örneğin Venüs’ün Doğuşu. Kum Saati tasarımı; 6 Şubat 2023 yılında gerçekleşen büyük depremden etkilenilerek 20 Nisan’da yapılmıştır. Bazaart’ın bu yılki seçici kurulunda; Deniz Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, Bazaart Projesi Kurucu Üyesi Feza Helderman, Girişimci ve Küratör Dila Kabakçı, Sanat Danışmanı ve Küratör Feride Çelik ve Sanat Danışmanı Melis Terzioğlu yer alıyor.

Fotoğraflar