Duyurular
SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Görevlisi Tuba Marmara’nın “sensedim” İsimli Sergisi 08 Mayıs 2023 Tarihinde Eskişehir Odunpazarı’nda Bulunan Oda Sanat Galerisi’nde Açıldı.
SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Görevlisi Tuba Marmara’nın “Sensedim” isimli sergisi 08 Mayıs 2023 tarihinde Eskişehir Odunpazarı’nda bulunan ODA Sanat Galerisi’nde açıldı.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Görevlisi Tuba Marmara’nın “Sensedim” isimli sergisi 08 Mayıs 2023 tarihinde Eskişehir Odunpazarı’nda bulunan  ODA Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi 13 Mayıs 2023 tarihine kadar gezilebilir.

“Çok sevdiklerini kaybedişlerinin ardından derin bir yas süreci başlar insanoğlunun yaşamında. Kişiden kişiye zaman ve yaşayış biçimi açısından farklılıklar gösteren bu süreç katlanılması ve kabullenilmesi zor bir dönemidir aslında.

Yasını bir başka duyguya, bir başka alana dönüştürüp iyileştirmediğin sürece, içinden çıkılmaz bir kısır döngünün seni sarmaladığı bir halin karanlığında kaybolup gidersin. Hem de hiç farkında olmadan. İşte bu iyileşme sürecini anlamlı ve faydalı bir alana dönüştürme hedefi ve isteğiyle başladı bu sergi fikri. Annemi gömdüğüm kalbimin derinliklerinden çıkarıp, onu en güzel, en özel haliyle betimlemek istedim. Araç olarak da en iyi bildiğim işi kullandım, seramik sanatı benim kılavuzum oldu.

Onu, benim onun hayatına girmeden önceki dönemiyle yansıtmak istedim. Çok sevdiği ve bir nevi annelik yaptığı kardeşleri, yetenekleri, icra ederken büyük mutluluk duyduğu işiyle terzi Resmiye’yi anlatmak istedim. Ondan bana kalan hikayeler, fotoğraflar, danteller, işlemeler bana yol arkadaşlığı etti bu hikâyede.

“SENSEDİM” Anne.”