Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

BÖLÜM BAŞKANINDAN

BÖLÜM BAŞKANINDAN

Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 1997'de kurulmuş, eğitim ve öğretime 2000 yılında başlamıştır.

Yüksek Lisans Eğitimi ise Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı, Seramik ve Cam Anasanat Dalı olarak 2009 yılında başlamıştır.

4 yıllık lisans eğitimi süresince öğrenciler, kendi tercihleri doğrultusunda, artistik ve endüstriyel alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirilir. Disiplinler arası eğitimi destekleyen ders programlarımızla öğrenciler, fakülte ve üniversite bünyesinde yer alan seçmeli ders opsiyonları ile uzmanlık alanlarını belirleme olanağına sahiptirler.

Seramik ve Cam Bölümü artistik seramik, endüstriyel seramik ve cam sanatı alanlarında uzmanlaşmış kadrosunun yanı sıra, fiziki açıdan gelişmiş atölye olanakları ile de öğrencilerimizin eğitim-öğretimine katkı sağlamaktadır.

Seramik ve Cam Bölümü mezunları, gelişen teknolojiye uygun, donanımlı bireyler olarak gerek endüstriyel alanda fabrikalarda tasarımcı ve idareci, gerek sanatsal alanda sanat atölyelerinde,  gerekse akademide eğitmen olarak istihdam olanaklarına sahip olmaktadırlar.

Amacımız, verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle öğrencileri, mesleğinde yetkin, üretken ve yaşadığı topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmektir.