Bölüm

TARİHÇE

Sakarya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 1997 yılında Seramik, Resim ve  Geleneksel Türk Sanatları olarak üç bölümle kurulmuştur. 2000 yılında eğitime başlayan Fakülte, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Daha sonra, Görsel İletişim Tasarımı ve Mimarlık Bölümlerinin katılımı ile bölüm sayısı beşe yükselmiştir. Fakültenin adı 2016 yılında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü, 1997 yılında kurulmuş, 2000 yılında lisans eğitimine başlamıştır. 2009 yılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü kadrosu, 1 profesör, 3 doçent, 4 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisinden oluşmaktadır.